2 Aralık 2019 Pazartesi

thumbnail

Sisin Sakladıkları (Miyase Sertbarut) Kitabının Özeti, Konusu, Tahlili


Kitabın Adı : Sisin Sakladıkları

Kitabın Yazarı : Miyase Sertbarut

Kitap Hakkında Bilgi :

Kargaların kaç yıl yaşadığını biliyor musunuz? Kargaların genlerini insanlara aktarmaya çalışan genetikçiler... Genetik çalışmaların yapıldığı üs tüm bir yöreyi, insanları ve doğayı tehdit etmeye başlayınca; yaz tatilini teyzesinin köyünde geçirmekte olan İlay, arkadaşı Fuat ve teyzesinin, insanları kobay olarak kullananlara karşı giriştikleri nefes kesici mücadelesini anlatmaktadır.

"Sisin Sakladıkları heyecanlı bir roman; günümüzde geçen, çağı yakalamış, şimdinin çocuklarını kesinlikle çok heyecanlandıracak bir roman hem de. Bütün gençler için yaz tatili boyunca ellerinden düşüremeyecekleri bir kitap arıyorsanız Sisin Sakladıkları raflardaki yerini aldı."
-Radikal Kitap-

Kitabın Özeti :

İnsanları kobay olarak kullananlara karşı girişilen nefes kesici bir mücadele..

Yaz tatilini geçirmek üzere teyzesinin yaşadığı köye giden İlay, yoğun, her tarafı saran, tüyler ürpertici bir sis ile karşılaşır. Bu sis, beş yıl önce altın madeni çalışmalarının başlamasıyla ortaya çıkmıştır.

İlay’ın teyzesi altın madeni çalışmalarından şüphelenmektedir. Hatta orada başka bir çalışmanın yapıldığından emindir. Fakat köy halkını uyarsa da kimse onu dinlemez.

İlay’ın teyzesiyle konuşan Mavi Karga da bu çalışmaların altında yatan başka bir sır olduğunun farkındadır. Mavi Karga hem çok zekidir hem de konuşabilmektedir.

Madendeki gizli belgelerden birini çalarak, onu İlay’a ve teyzesine getirir. Aslında sisin sakladığı şey bir laboratuvardır ve orada kargaların genleri insanlara aktarılmaktadır.

Amaç, insanların ömrünü uzatmaktır. Yapay sisin de etkisiyle gizlice yapılan bu çalışmalar, denek olarak kullanılan birçok karganın ve insanın canına mal olmuştur.

İlay, arkadaşı Fuat, teyzesi ve Mavi Karga etik olmayan bu çalışmanın bir an
önce bitmesi için büyük bir mücadeleye başlarlar.

Sisin Sakladıkları (Miyase Sertbarut) Kitap Sınavı Yazılı Test Soruları ve Cevap Anahtarı için tıklayınız...

Subscribe by Email

Follow Updates Articles from This Blog via Email

1 Comments

avatar

Muhteşem bir özet 👍🏻

Reply Delete

About