7 Ekim 2022 Cuma

thumbnail

Nohut Adam (Anıl Basılı) Kitabının Özeti, Konusu, Tahlili


Kitabın Yazarı: Nohut Adam

Kitabın Adı: Anıl Basılı

Kitap Hakkında Bilgi:

Orman halkı gür ve uzun saçlarıyla meşhur. Nohut Adam ise orman halkından çok farklı. Onun hiç saçı yok. Taş gibi göbeği, kısa kolları ve gözlüklerinin arkasına gizlenen masmavi gözleri var. Onu kendilerinden farklı görenlerden, aynalardan ve bir türlü barışamadığı görünümünden kaçıyor. Kendi tasarladığı ve kulaklarını dışarıda bırakmayacak şekilde kafasını örten şapkaların altına saklanıyor.

Nohut, daha önce kimsenin görmediği güzellikte şapkalar tasarladığında orman halkı onu fark ediyor. Tabii o da kendi güzelliğini…

Farklılıklara karşı saygının ve hoşgörünün önemini vurgulayan Nohut Adam, "zorbalık" kavramı üzerine düşündüren kalpleri ısıtan bir hikaye...

(Tanıtım Bülteninden)

Kitabın Konusu:

Kitap farklılıklara karşı saygılı olmayı, ön yargılı olmamayı ve hoş görülü olmayı konu edinmektedir.

Kitabın Özeti:

Nohut Adam'ın yaşadığı ormandaki kişilerin gür ve uzun saçları vardır. Nohut Adam'ın ise saçları yoktur. Orman halkı kel olduğu için Nohut Adam'ı yalnız bırakmıştır. 

Nohut Adam çok güzel şapkalar tasarlayan biridir. Eskiden sıkı dost olduğu Uzunçorap'ın yanına tasarladığı en güzel şapkasını göstermek için gider. Yanına vardığında Uzunçorap'ın da saçlarının dökülmüş olduğunu görür. Nohut Adam, en güzel şapkasını çok sevdiği halde üzülen arkadaşı Uzunçorap'a hediye eder. 

Uzunçorap'ın yeni şapkasını kıskanan ve Nohut Ada’ın aralarına katılmasını istemeyen Bay Burun, Bayan Pırasa, Isırgan ve Boşboğaz rengarenk mantarlardan şapkalar tasarlar. Bu şekilsiz ama renkli mantardan şapkaları orman halkına hediye ederler. 

Uzunçorap bu mantarların saç döktüğünü söylese de kimse ona inanmaz. Kısa süre sonra ormanda yaşayanların saçları dökülür. Saçları dökülen orman halkı yaptıkları hataların farkına varırlar. 

Bir süre sonra Nohut Adam’ın şapka dükkanı dolup taşmaya başlar. Hatta ünü o kadar çok yayılır ki çevre halklardan insanlar da Nohut Adam’dan şapka almaya gelirler.

Subscribe by Email

Follow Updates Articles from This Blog via Email

No Comments

About