22 Temmuz 2019 Pazartesi

thumbnail

Metal Fırtına 2 Kayıp Naaş (Orkun Uçar) Kitabının Özeti, Konusu, Tahlili


Kitabın Adı : Metal Fırtına 2 Kayıp Naaş

Kitabın Yazarı : Orkun UÇAR

Kitabın Özeti :

Türkiye Cumhuriyeti'nin ABD ile yaptığı savaşta olayın başkahramanı Gökhan‘ın
Washington‘u bir bombayla yıkmasına karşılık olarak AmerikaTürkleri çok kızdıracağını bildiği halde Anıtkabir’i bombalar.

İsrail Atatürk’ün naşını eski bir mit üyesi olan ve aranan Cengiz’in yardımıyla kaçırır. İsrail'liler Cengiz’i başından iki kurşunla vurarak giderler.

Cengiz suratının bir bölümü parçalanmasına rağmen ölmemiştir. Cengiz intikam hırsı ile hayatta kalmayı başarmıştır. Gri takımın lideri ve eski kayın pederi olan Kurt’a giderek durumu anlatır. Atatürk’ün naşının Seyaret Matkal adında bir İsrail operasyon timi tarafından kaçırıldığını anlatır.

Kurt amaçlarının ne olduğunu bilmeden hem Atatürk’ün naşını bulmak hem de neden kaçırıldığını anlamak için Atatürk’ün naşının peşine düşer. Cengiz naşın nakledildiği bir soğuk hava kamyonundan bahsetmiştir. Bu kamyonda şirkete ait izleme cihazı olduğu için kamyonun gittiği yer tespit edilir. Kamyonun geldiği yer bir gen araştırma merkezidir.

İçerden birilerinden alınan bilgilere göre naaş hala bu merkezdedir. Kurt operasyon emri verir. Ortalık kararınca operasyon yapılacaktır. Beklenmeyen bir şey olur. Kamyon önünde ve arkasında birer jeep ile tesisten çıkar. Kurt çabuk bir plan yaparak durumu lehine çevirir.

Operasyon ana yolla tali yolun birleşim noktasına kaydırılır. Küçük bir çatışma sonucu naaş elde edilir. Ertesi sabah başbakan bir açıklama ile naaşın bombalama öncesi Anıtkabir den başka bir yere nakledildiğini açıklar. Naaşın şimdi Etnografya müzesinde olduğunu bildirir.

Bundan sonra olayın içine Metal Fırtına 1 den tanıdığımız Gökhan Birdağ girer. Kurt, Gökhan‘a İsrail‘e gitmesini ve Atatürk ten alınan dna örneklerinin ve bu şirketin yok edilmesi için görev verir.

Gökhan Amerika‘yı öldüğüne inandırmak için bir plan hazırlar ve uygulamaya koyar. Bir dağ evinde gerçekleştirdiği planı sayesinde dünya onun öldüğüne inanmıştır. Fakat Aleksander Lynam buna inanmamıştır. Aleksander Lynam da Gökhan'ın peşindedir. Gökhan babasını kaçırmıştır. Lynam iyi bir dedektif tutar bu dedektif geçmiş dönemlerin izini sürerek Gökhan‘ın izini bulur.

Gökhan karısının yanına gider. Gökhan Fransa‘da altı ay önce kaza yaparak ortalıktan kaybolmuştur ve şimdi tekrar ortaya çıkmıştır. Kurt onun için gerekli olan evrakları hazırlayıp Gökhan‘a ulaştırır. Gökhan karısına tatile çıkacaklarını söyler. Bu haber karısını oldukça mutlu etmiştir. Tatile İsrail’e giderler.

Gökhan karısıyla birlikte otele yerleştikten sonra daha önceden Kurt‘un ayarladığı kendisine yardım edecek olan bir Mossad ajanı ile tanışır. Bu ajan Gökhan'a buradaki gen araştırma merkezini anlatır. Burası Gadna merkezidir.

Gökhan’ın yeni görevi Gadna merkezini yok etmektir. Gökhan‘a yardım eden kişi Elijah‘tır. Elijah yakaladığı bir Gadna'da çalışan doktor sayesinde Mescid-i Aksa'ya yapılacak olan saldırıyı öğrenir. 6 bomba yüklü kamyon Mescid-i Aksa'da patlatılacaktır.

Bu sırada Cengiz, Seyaret Matkal timinin lideri olan Herod’u alarak eski Türklerin uyguladığı bir işkence yöntemini uygular. Herod’un kafasını kazır ve deve boyunu derisini Herodun kafasına geçirir. Herod’un kafasında kuruyan deri Herod un kafasını iyice sıkar ve yapışır. Birkaç gün içinde Herod‘un saçları çıkmaya başlar. Deve derisini delemeyen saçları beynine doğru uzar ve acıları dayanılmaz olur. Birkaç gün için de Herod, Cengiz‘in her söylediğini yapan bir köleye mankurta dönüşmüştür.

Cengiz de Herod u alarak İsrail’e gider. Cengiz'in suratı kimsenin tanıyamayacağı bir haldedir. Zaten çoğu insan yüzüne bakmaya bile korkar. Cengiz kedini hava alanında Türkiye'de öldürülmüş olan Malvin olarak tanıtır. Yurt dışındaki bir görevden geldiklerini söylerler.

Gökhan Gadna‘yı yok etmek için geldiği İsrail'de yeni bir olayla karşılaşır. Artık Mescid-i Aksa eylemini de engellemek durumundadır. Bir plan yaparak altı kamyondan ikisini kamyonların bulunduğu garajda, birini Jabotinsky‘nin mezarında, üçünü de Gadna'da patlatmaya karar verirler.

Küçük bir operrasyondan sonra kamyonları ele geçirirler. Elijah’ın birkaç dostu ve akrabası ile kamyonları gereken yerlere götürürler. Patlamalar gerçekleştirilir.

İsrail patlamaların şokunu atlatamadan Cengiz, Herod‘u da yanına alarak Golem projesinde katkısı olan Ariel Şaron’a suikast düzenlerler. İsrail'liler Herod'u ve Cengiz'i kurşun yağmuruna tutarlar.

Bu arada Aleksander Lynam'ın tuttuğu dedektif Gökhan’ın karısını öldürürür.
Dedektif otelde Gökhan‘ı bayıltıcı iğneyle uyutarak Aleksander Lynam'ın yanına götürür. Burda Aleksander Lynam İstanbul boğazında patlatılacak olan bomba yüklü gemiden bahseder. Gökhan, Aleksander Lynam'ın elinden kurtularak bu eylemi Kurt'un yardımıyla sonlandırır.

Kurt, Gökhana yeni bir kimlik ve yeni bir hayat hazırlar. Gökhan artık Gökalp olarak Kurt ve kızının yanında yaşamını sürdürür.

Orkun Uçar ve Burak Turna'nın Yazdığı Metal Fırtına Kitapları Nelerdir? öğrenmek için tıklayınız...

Subscribe by Email

Follow Updates Articles from This Blog via Email

No Comments

About